Naturlig frukost

En riktigt smarrig frukost

Sen en tid tillbaka har jag ätit müsli och fröknäcke till frukost, men nu försöker jag hitta en annan typ av frukost som alternativ. Jag vill såklart att den ska vara naturlig och fri från gluten, men gärna fri från mjölkprodukter också.

Imorse kom jag på en riktigt god frukost. Hur låter hemmagjord blåbärsyoghurt med avokado och banan, toppad med hallon och kakaonibbs? Och en liten shot chiapudding med granatäpple och mandel till? Riktigt gott, tycker jag!

Naturlig frukost

Receptet på chiapuddingen med granatäpple har jag lagt upp på bloggen tidigare och nu använde jag det som fanns kvar av den som ett tillbehör till en ny frukost. Ingenting ska behöva kastas bara för att det är lite kvar!


Receptet på blåbärsyoghurten kom jag på idag. Det här behöver du för en sats:

  • 1 avokado
  • 1 banan
  • 1 dl blåbär (färska eller tinade)
  • 2-3 msk kokosmjölk
  • lite äkta vaniljpulver

Mixa alla ingredienserna till en krämig yoghurt och toppa med valfritt tillbehör.

Naturlig frukost

 

Det kanske är lite väl sent på kvällen för att blogga om vad jag åt till frukost imorse, men jag hade fullt upp under dagen. Jag la upp en bild på detta på Instagram imorse och lovade att jag skulle lägga upp receptet ikväll så vad gör man inte för sina följare! Och dessutom… nu har jag något att se fram emot imorgon. Jag tror nämligen att jag kommer att satsa på samma frukost imorgon igen.

Psst!

Om man gör yoghurten med frysta bär blir det som en glass. Härligt att kunna äta glass till frukost, va?


Kommentera