Juice i förkylningstider

Juice, juice och mera juice!

Nu är vi inne i årets mörkaste period och samtidigt är det även förkylningstider. Det verkar som att alla är lite småsjuka hela tiden och själv har jag haft förkylningar som kommit och gått ett tag nu. När jag är förkyld brukar jag försöka se till att dricka mycket färskpressad juice för att boosta immunförsvaret, men i höst har råsaftcentrifugen blivit stående och sällan använd. Nu försöker jag komma igång med att dricka juice då och då igen, för nu vill jag ha massa näring och energi som gör att jag förhoppningsvis blir av med min nuvarande förkylning lagom till jul.

Juice i förkylningstider

Här är bilder på en juice som jag gjorde igår. Den innehåller:

  • 2 äpplen
  • 2 apelsiner
  • 3-4 morötter
  • 1 stjälk selleri
  • 1 liten rödbeta
  • 2-3 cm färsk ingefära

Jag brukar skala alla frukter och grönsaker och skära i lagom stora bitar så att de enkelt går ner i röret på råsaftcentrifugen. Sedan pressar jag allt och dricker direkt! När man skalar, pressar eller mosar frukt och grönsaker och de kommer i kontakt med syre börjar näringsämnena försvinna. Därför är det alltid bäst att dricka juicen på en gång för att tillgodose sig så mycket av näringsämnena som möjligt.


Juice i förkylningstider
Juice i förkylningstider

Om du inte äger en råsaftcentrifug kan jag rekommendera att investera i en sådan, eller ännu hellre en slow juicer som pressar ut ännu mer juice ur frukterna och grönsakerna. Dessutom utvinns mycket mer vitaminer och smaken blir bättre! Juicen från en råsaftcentrifug blir dock också väldigt bra och det är en helt annan smak och känsla än den juice man köper färdig. Supergott och nyttigt!

Juice i förkylningstider


Kommentera