Laxbiffar med romsås
Att hitta på bra maträtter med fisk kan ibland kännas svårt för många och det kan vara lite knepigt att få bra smak på fisk ibland. Jag tycker att fiskbiffar är väldigt gott, för då kan man smaksätta som man vill och ha i andra nyttigheter ifall man inte vill att det ska vara så ”fiskigt”.
Laxbiffar med romsås är väldigt gott tillsammans med lite kokt broccoli eller en sallad på tomat, rödlök, olivolja och basilika. Ett annat tips är att använda dem som fiskburgare tillsammans med grönsaker, glutenfritt bröd och en hamburgerdressing. Mums!
Laxbiffar:
- 500 g lax
- 100 g torsk
- 1/2 gul lök
- 1 morot
- 1 ägg
- 1/2 citron (skalet)
- 2 msk hackad gräslök
- 1 msk hackad dill
- 1 tsk hackad chili
- salt och peppar
- olivolja och smör till stekning
Romsås:
- 80 g finkornig rom
- 1 dl gräddfil eller creme fraiche
- 1/2 dl majonnäs
- 1/2 röd lök
Gör såhär:
- Tina laxen och torsken i förväg om de varit frysta.
- Skär fisken i mindre bitar och mixa till en färs med hjälp av en stavmixer.
- Hacka löken och riv moroten. Blanda med fiskfärsen och tillsätt ägg, rivet cintronskal, gräslök, dill och chili. Smaka av med salt och peppar och blanda ordentligt till en jämn smet. Forma till biffar.
- Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i rikligt med smör och olivolja (ungefär lika mycket av varje), ca. 2-3 minuter på varje sida.
- Blanda romsåsen under tiden. Hacka rödlöken fint och blanda tillsammans med rom, gräddfil och majonnäs.
- Servera biffarna och romsåsen tillsammans med kokt broccoli eller en sallad.
Kommentera