Microgreens

Lite odling på gång

Inlägget innehåller produktprover från gardenhome.se. Läs mer.

Under flera års tid har jag haft tankar om att jag skulle vilja odla lite grönsaker och kryddor själv. Vi bor i lägenhet och har inte så stora möjligheter för odling, men lite basilika på fönsterbrädan eller tomat, sallad eller jordgubbar på balkongen borde väl inte vara så svårt?

Problemet är att jag inte är speciellt duktig på att odla. Jag har gjort ett antal misslyckade försök och anledningen till varför jag aldrig lyckas är att jag helt enkelt brukar glömma bort att vattna efter ett tag. I början är jag flitig och tar hand om mina små växter, men det brukar inte dröja speciellt länge innan de börjar vissna.


Microgreens – en möjlig lösning för mig?

Nu har jag fått möjligheten att prova på Microgreens, vilket är lättodlade skott, blad och groddar. De ska vara närmast omöjliga att misslyckas med, så det låter lovande för mig! Det var gardenhome.se som sponsrade mig med två påsar av deras ekologiska Microgreens – solrosskott och ärtskott. Därför bestämde jag mig för att prova (vad är det värsta som kan hända?).

Det var väldigt enkelt att så fröerna. Egentligen ska man ha ett litet minidrivhus, men jag hade inget sådant, så jag sådde fröna i vanliga terracottakrukor. Det kändes lite bättre att använda dem istället för plast, men jag fick allt täcka över krukorna med plast i alla fall tills det har börjat gro lite.

Microgreens

Eller ett kit från IKEA?

När jag ändå var igång passade jag på att så lite kryddor också. Jag köpte ett färdigt kit på IKEA som hade allt man behöver för att så lite timjan, oregano och koriander. Jag gillar idén med ett kit där allt man behöver finns – då kan det väl inte gå fel?

Fröer från IKEA

Jag hoppas verkligen det blir något (levande) av detta! Om det går vägen kanske jag vågar mig på att odla lite saker att ha på balkongen i sommar också så att jag äntligen får den lilla hemmaodling jag vill ha och har längtat efter. Att odla sina egna saker är ju rena drömmen för mig som har ett sådant stort intresse för ren och ekologisk mat.

Vi får nu se hur detta går. Jag återkommer!


Kommentera