
Morotskaka
För ett par helger sedan testade jag göra en sockerfri morotskaka. Den var superenkel att göra och det gick snabbt, bara att mixa ihop alla ingredienser, forma till små kakor och äta direkt. En smart efterrätt eller nödfika om man vill ha något gott att bjuda på. Receptet räcker till fem små morotskakor, lagomt små munsbitar. Jag hittade receptet på Instagram @vegandrea, men gjorde en egen variant på glasyren.
Morotskaka:
- 1 morot
- 1 dl kokoschips eller kokosflingor
- 6 urkärnade dadlar
- 1/4 tsk kanel
- 1/2 krm salt
- 1/2 krm mald ingefära
- 1/2 krm mald kardemumma
Glasyr:
- 1 banan
- 2-3 msk cream cheese
- 1/2 krm vaniljpulver
Gör såhär:
- Riv moroten. Mixa de övriga ingredienserna till kakan och blanda med den rivna moroten. Forma till små kakor.
- Mixa ingredienserna till glasyren och garnera kakorna med den.
Kommentera