Nyttigare sötsaker för påsken
Nu kommer snart påskhelgen med ledighet, firande och allt vad den innebär. Påsken brukar innebära en hel del sötsaker. Det brukar vara ett ständigt flöde av godis både för, under och efter påsken. Om man, precis som jag, inte mår speciellt bra av godis som är gjort på raffinerat socker finns det en del alternativ på nyttigare sötsaker.
Här har jag samlat ihop lite tips på goda sötsaker som är utmärkta att äta istället för det vanliga påskgodiset. Jag tycker att man ska passa på att njuta, så länge man mår bra av det!
I det här inlägget hittar ni bilder och länkar till chokladbollar med nötsmör, jordgubbsbounties, sockerfria chokladbräck, chokladdoppade rawbollar med smak av lakrits och fruktremmar. Alla funkar utmärkt att fylla påskägget med!
Chokladbollar med nötsmör
Mycket goda chokladbollar som är sötade med dadlar. Jag har två varianter på dessa: chokladbollar med nötsmör och chokladbollar med nötsmör – den mjölkfria varianten.
Jordgubbsbounties
Dessa bounties med smak av jordgubb är perfekta att lägga i ett påskägg. De smakar som vanliga bounties, men har en god twist av jordgubb. Mums!
Chokladbräck
Dessa chokladbräck tröttnar jag aldrig på och jag brukar ta till dem när jag vill göra snabbt och enkelt godis. Chokladen gör jag själv och sedan är det bara att blanda med hackade nötter, gojibär, bovetepuffar eller något annat man tycker är gott.
Chokladdoppade rawbollar med smak av lakrits
Dessa rawbollar med smak av lakrits är också ett favoritrecept för mig. De är enkla att göra men känns samtidigt lite lyxigare. De är dessutom riktigt goda, speciellt om man älskar lakrits!
Fruktremmar
Fruktremmar är bara torkad frukt och that’s it. De är enkla (men tar lite tid) att göra och brukar gå hem hos barn. Här hittar ni mina recept på fruktremmar.
Kommentera