Vegetarisk korma utan mjölk
Indisk mat är så gott! Här har jag gjort korma som blir väldigt god i en vegetarisk variant. När det kommer till vegetariskt passar indisk kryddning väldigt bra. Denna korma har jag bloggat om förut och då åt jag den tillsammans med glutenfritt naanbröd, men den här gången bestämde jag mig för att ändra receptet lite för att få en mjölkfri variant.
Jag har inte skapat detta recept själv, utan har använt ett recept som kommer från Ica. Det innehåller både vispgrädde och yoghurt, så jag har ändrat det till att bli en mjölkfri variant. Jag använde kokosmjölk istället och jag har också använt ghee istället för vanligt smör (men det går att använda vanligt smör om man vill, precis som i originalreceptet).
Här är det fullständiga receptet på min variant av Icas vegetariska korma. Hoppas att du kan finna inspiration i detta recept!
4 portioner:
- 1 gul lök
- 1 blomkålshuvud
- 100 g skogschampinjoner
- 1/2 röd paprika
- 1 tsk hel eller malen kardemumma
- 1 msk hel eller malen spiskummin
- 100 g ghee
- 1/2 dl russin
- 1 msk gurkmeja
- 1 1/2 tsk salt
- 1 1/2 dl vatten
- 1 burk kokosmjölk
- 1 dl hasselnötsmjöl
- (1 tsk fiber husk)
- 1 kruka hackad koriander
Gör såhär:
- Skala och hacka löken. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Skär champinjonerna i små kvartar.
- Stöt kardemumma och spiskummin, om kryddorna är hela, i en mortel. Hacka paprikan i små bitar.
- Smält smöret i en wokpanna och fräs lök tillsammans med kardemumma och spiskummin i ca. 2 minuter. Tillsätt blomkål, champinjoner, paprika, russin, gurkmeja och salt. Rör om och låt fräsa under lock 5-7 minuter.
- Blanda ner vatten, kokosmjölk och hasselnötsmjöl och låt sjuda 2 minuter under lock.
- Om tjockare sås önskas går den att reda enligt följande: Blanda fiber husk med några matskedar vatten och rör ständigt under någon minut. Häll försiktigt ner lite av blandningen i pannan och rör om. Fortsätt röra ofta medan såsen tjocknar så att det inte blir klumpar. Tillsätt mer av blandningen om det behövs.
- Avsluta med blanda i koriander.
Kommentera