Vegetarisk korma med glutenfritt naanbröd

Vegetarisk korma med glutenfritt naanbröd

Ett vegetariskt recept som jag provade nyligen var vegetarisk korma med glutenfrit naanbröd och det blev verkligen jättegott! Jag har märkt att indisk, vegetarisk mat ofta blir väldigt bra. Receptet på korman hittade jag på ica.se och naanbrödet gjorde jag lite utifrån detta recept men med de mjölsorter jag hade hemma.

Jag gjorde lite ändringar i recepten, så här kommer recepten på hur jag gjorde korman och naanbröden:

Vegetarisk korma

4 portioner:

  • 1 gul lök
  • 1 blomkålshuvud
  • 100 gram champinoner
  • 1/2 burk kikärtor
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 msk malen spiskummin
  • 2-3 msk smör
  • 1/2 dl russin
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 1/2 dl riven kokos
  • 4 dl mild yoghurt
  • 1 kruka hackad koriander

Gör såhär:

  1. Skala och finhacka löken. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Skär champinjonerna i kvartar.
  2. Smält smöret i en stor stekpanna eller wok och fräs lök tillsammans med kardemumma, spiskummin i ca. 2 minuter.
  3. Tillsätt blomkål, champinjoner, kikärter, russin, gurkmeja och salt. Rör om och låt fräsa i 5-7 minuter. Rör om då och då.
  4. Blanda ner vatten, grädde, mandelmjöl och kokos. Låt koka ca. 2 minuter.
  5. Rör ner youghurten och koriandern och låt skjuda 1 minut under lock. Servera!

Glutenfritt naanbröd

5 stycken:

  • 1,5 dl teffmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1/2 tsk fiber husk
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1/2 dl naturell yoghurt
  • 1 msk kokosolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1 tsk torrjäst

Gör såhär:

  1. Blanda teffmjöl, bovetemjöl, majsmjöl, fiber husk, salt, bakpulver och torrjäst i en skål.
  2. Ljumma mjölken. Vispa upp ägget i en skål och blanda med yoghurten, olja och mjölken.
  3. Häll blandningen över mjölet och knåda till en lättarbetad deg med händerna.
  4. Pensla degen med lite olja, täck över med en handduk och låt jäsa i en timme.
  5. Knåda degen i ett par minuter och dela den i fem delar. Platta ut kakor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna jäsa 20 minuter under duk.
  6. Sätt ugnen på grill på högsta värme. Pensla kakorna med vatten och grädda 2-3 minuter.
  7. När kakorna är klara kan man pensla dem med smör blandat med pressad vitlök.

Vegetarisk korma med glutenfritt naanbröd

Kommentarer

  1. Pingback: Vegetarisk korma utan mjölk - Ekoista

Kommentera