Blåbärschiapudding

Blåbärschiapudding

Chiapudding har blivit en riktig klassiker för mig. Från att ha haft lite svårt för både smaken och konsistensen har jag nu blivit en riktigt rutinerad chiapuddingätare och jag har vid det här laget testat en hel rad olika varianter. Ofta gör jag min chiapudding på kokosmjölk men det är också gott att använda andra mjölksorter.

Här använder jag havremjölk och blandar i frysta blåbär. När den fått svälla över natten har jag en riktigt god och snyggt lilafärgad chiapudding med mina absoluta favoritbär. Den är jättegod utan tillbehör, men om man vill lyxa till det är det gott med lite skivad banan och mandlar till.

Ingredienser:

  • 3 dl havremjölk
  • 4 msk chiafrön
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl frysta blåbär

Gör såhär:

  1. Blanda havremjölk med chiafrön och vaniljpulver. Rör om ordentligt med en gaffel och låt stå och svälla i ungefär en halvtimme.
  2. Rör om igen för att undvika för mycket klumpar och blanda sedan i de frysta blåbären. Ställ in i kylen och låt puddingen fortsätta svälla ett par timmar, gärna över natten.

 

Blåbärschiapudding

Blåbärschiapudding har blivit min favorit i höst.

Kommentera