vegetariskt

Vegetariskt

För ungefär 2 år sedan bestämde jag mig för att börja äta vegetariskt. Jag har egentligen inte gått och tänkt i de banorna, annat än att jag försökte laga vegetariska rätter lite då och då. Beslutet kom egentligen från ingenstans. Helt plötsligt en dag tänkte jag bara ”Nu är jag vegetarian” och från och med då så var jag också det. Det kan låta både märkligt och lustigt att jag bara beslutade mig för det så plötsligt, men där och då kändes det ändå helt naturligt.

Jag var redan van att äta vegetariskt ett par dagar i veckan men jag hade inte tillräckligt många vegetariska recept på lager. Eftersom jag bestämde mig så plötsligt blev det alltså en rätt snabb upptrappning av mängden vegetarisk mat och det blev lite problematiskt i början. Jag hade svårt att komma på vad jag skulle laga, så det blev mest att jag åt samma saker. Nu, ungefär två år senare, har jag lärt mig en hel del och jag hoppas jag kan inspirera till vegetariska rätter här på bloggen.

Idag är jag en så kallad ”Stockholmsvegetarian”, eller en pescetarian. Det innebär att jag äter (lite) mjölkprodukter och ägg men även fisk och skaldjur då och då. Jag har provat på lite olika typer av vegetarisk kost men just nu har jag landat i detta.

Detta innebär att jag inte kommer att lägga upp recept som innehåller kött på bloggen längre. När jag lägger upp recept lagar jag det jag själv äter, så det blir därför inte praktiskt att lägga upp recept med kött i. Däremot kommer jag att behålla de recept som innehåller kött och de finns under fliken recept här på bloggen.

Jag hoppas på att kunna fylla på med lite vegetarisk inspiration framöver men här finns några vegetariska recept som redan ligger uppe på bloggen:

Glutenfri, vegetarisk pizza med extra mycket allt

Pizza är både enkelt och gott att göra vegetariskt. Denna pizza är gjord på en god botten med mandelmjöl, kokosmjöl och bovetemjöl. Toppingen går att variera på en mängd olika sätt, men jag föredrar att ha grönsaker och någon god ost. Jag brukar toppa med nötter och ruccola för att få en känsla av extra mycket allt.

Vegetarisk, glutenfri pizza

Spenatsoppa med toast på blomkålsbröd

Soppa är aldrig fel, speciellt inte nu när vi börjar närma oss hösten. Spenatsoppa med ägghalvor är alltid gott och här har jag gjort en spännande toast med riven blomkål i ”brödsmeten”. Det går att grilla i våffeljärn eller mackjärn och toasten går med fördel att fylla med vegetariska pålägg.

spenatsoppa med toast på blomkålsbröd

Minipizzor på aubergine

Vem har sagt att pizza måste vara gjord på en brödbotten? Här använder jag aubergineskivor och lägger på topping. Ett annorlunda och gott sätt att göra minipizzor på.

Minipizzor på aubergine

Vegansk sallad med cashewost och hummus

Sallad går att variera i mängder och denna sallad är helt vegansk. Nyttiga grönsaker, en röra och nötter tycker jag är obligatoriskt i en sallad. Här har jag blandat i mycket smått och gott, vilket ger en fantastisk smakupplevelse.

Vegansk sallad med cashewost och rödbetshummus

Kommentera