Zucchinipasta med kalkon, bacon och parmesan

Zucchinipasta med kalkon, bacon och krämig parmesansås

Nu, för första gången på länge, tänker jag dela med mig av ett recept igen. Detta är en god och krämig pastarätt där man använder zucchininudlar istället för vanlig pasta. Den går hyfsat snabbt att göra och blir en lite lyxigare middag i vardagen.

I detta inlägg kan du läsa mer om hur man gör zucchinipasta, eller zoodles som det också kallas.

Zucchinipasta med kalkon, bacon och parmesan

Ingredienser, 3-4 port:

  • 1 1/2 medelstora zucchini
  • 400 g kalkonfilé (kyckling går också bra)
  • 1/2 paket bacon
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 125 g coctailtomater
  • 1 påse färsk babyspenat (65 g)
  • 1 dl creme fraiche
  • 50 g parmesan
  • smör eller kokosolja till stekning
  • salt och peppar

Gör såhär:

  1. Strimla zucchinin till en pastaliknande form med hjälp av en spiralizer. Det går också att hyvla med osthyvel och skära skivorna i smala ”remsor” eller strimla med hjälp av en mandolin med julienneblad. Zucchinipastan på bilderna har jag gjort med hjälp av en mandolin.
  2. Koka upp vatten tillsammans med lite salt. Lägg ner den strimlade zucchinin i det kokande vatten i ca. 1 min. Häll av vattnet.
  3. Skär bacon i små bitar och stek tills det blir krispigt. Lägg åt sidan.
  4. Skär kalkonen i bitar, ca 2-3 cm stora. Hacka löken fint och pressa vitlöken med en vitlökspress. Skär coctailtomaterna i halvor.
  5. Riv parmesanosten.
  6. Hetta upp en stekpanna eller wokpanna och stek lök och vitlök i fettet tills det fått en gyllenbrun färg. Tillsätt coctailtomater och babyspenat och fortsätt steka i ett par minuter. Rör om försiktigt då och då. Lägg grönsaksblandningen åt sidan efter att det mjuknat något.
  7. Stek kalkonbitarna i fett tills de blivit genomstekta (ca. 5 minuter).
  8. Tillsätt sedan den förkokta zucchinipastan, grönsaksblandningen, bacon, creme fraiche och parmesanosten (men spara lite bacon och parmesanost till garnering). Stek i några minuter tills det blivit varmt. Rör om då och då och ta sedan bort från värmen.
  9. Smaka av med salt och peppar och servera direkt. Garnera gärna med riven parmesan, bacon och finklippt basilika.

Zucchinipasta med kalkon, bacon och parmesan

Kommentarer

  1. Charlotte Svensson

    Hejsan!
    Tack för en bra blogg! Har en fråga angående kosttillskott. Äter en del vitaminer och probiotika från Innate. Kan du rekommendera något annat märke som ligger lite lägre i pris? Har du någon erfarenhet av Holistic eller Vitaprana, ska de vara bra?
    Med vänlig hälsning Charlotte

    1. Hej Charlotte!

      Tyvärr är jag inte så väl insatt i kosttillskott att jag vågar rekommendera något. Jag har provat både Innate och Holistic men vet tyvärr inte skillnaderna mellan dessa. Jag hade hört att båda skulle vara bra så det är därför jag valt dem.

      /Josefin

Kommentera