Köttbullar med vitkålsmos

Köttbullar med vitkålsmos, smörstekta champinjoner och lingon

Även när man äter en annorlunda kost kan man äta husmanskost eller andra ”vanliga” rätter som man tycker om, det gäller bara att göra dem på det sätt som fungerar. Här har jag lagat köttbullar men istället för potatismos gjorde jag vitkålsmos. På sidan hade jag lite smörstekta champinjoner och lingon som jag bara hade hettat upp litegrann. Det blev helt klart väldigt gott, om än lite annorlunda än originalet.

Köttbullar med vitkålsmos

Köttbullar, 4 port:

  • 500 g nötfärs
  • 1/2 lök
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • smör eller kokosolja till stekning

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka löken och blanda med nötfärs, ägg, salt och peppar.
  3. Forma till köttbullar och stek i smör eller kokosolja på medelvärme tills de får en fin yta.
  4. Ställ i ugnen tills de är genomstekta.

Vitkålsmos, 4 port:

  • ca. 600 g vitkål
  • 1 ägg
  • 25 g smör
  • salt och peppar

Gör såhär:

  1. Hacka vitkålen i stora bitar och koka ca 10-15 minuter i saltat vatten.
  2. Häll av vattnet och mixa vitkålen med en mixerstav tills önskad konsistens uppnås. Tillsätt ägg, smör samt salt och peppar efter smak. Blanda ordentligt.

Köttbullar med vitkålsmos

Just vitkålsmoset kan jag starkt rekommendera istället för potatis- eller blomkålsmos. Det blir en mer spännande touch på det hela, verkligen supergott!

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *