Sockerfria brownies
På helgerna brukar vi ibland göra någon god efterrätt som vi avnjuter på kvällen efter att vi ätit middag. Jag föredrar att göra ett sockerfritt alternativ och brownies har nu blivit en stor favorit. Jag gör en typ av raw sockerfria brownies och gör sedan lite av den choklad jag brukar göra chokladbräck med och använder som glasyr. Det blir riktigt gott!
Raw brownie:
- 3, 5 dl sötmandel
- 12 färska dadlar
- 3 msk kokosolja
- 1 dl kakao
- 1 tsk äkta vaniljpulver
- 3-6 msk vatten
- 1 krm salt
Glasyr:
- 1 msk kokosolja
- 1 msk jordnötssmör
- 1/2 msk kakao
- 1 tsk honung
- lite äkta vaniljpulver
Gör såhär:
- Mixa mandlarna så att de blir lagomt finhackade. Ta ut dem ur mixern och lägg åt sidan.
- Mixa dadlar, kokosolja, kakao, vaniljpulver, vattenoch salt till en slät massa.
- Blanda ihop massan med de hackade mandlarna och tryck ut i en form, ca 20×20 cm.
- Lägg alla ingredienserna till glasyren i en kastrull och smält på svag värme under omrörning.
- Håll glasyren över kakan, bred ut och låt svalna i kylen.
- Garnera med bipollen, kakaonibbs och/eller kokosflingor.
Pingback: Julklappstips: Gör det själv - Ekoista
Pingback: Fint inslagna presenter och sockerfria brownies - Ekoista
Dessa ska jag testa 😀 Ser supergott ut!