Lins- och rödbetsbiffar

Lins- och rödbetsbiffar med cole slaw

Efter en lång mammaledighet har jag nyligen börjat jobba, så det har verkligen varit full fart på senaste. Innan jag gick på mammaledighet var vardagen väldigt enkel att få ihop om man jämför med nu. Mycket blir annorlunda med ett barn, så på senaste har all fokus varit på att få min nya vardag att fungera.

Att fota bilder på den mat jag lagar har nu blivit lite svårare att hinna med. När det där fina dagsljuset lyser in i köket är jag på jobbet och när jag sedan kommer hem har jag inte alltid ork, tid eller det ljus jag behöver för att få till bilderna som jag vill. Därför har det blivit väldigt få recept utlagda nu.

När jag tittade lite i min dator nu hittade jag ändå några bilder på saker jag fotat och glömt bort att lägga upp på bloggen. Jag har ju utlovat recept på middagar som är snabblagade eller vegetariska så här har jag nu ett bra vegetariskt recept: lins- och rödbetsbiffar med cole slaw. Vegetariska biffar går att variera på olika sätt och de är väldigt enkla att göra. Cole slaw är en riktig favorit här hemma och det gör vi väldigt ofta!

Lins- och rödbetsbiffar (4 port):

 • 2 dl torkade röda linser (eller 3 dl färdigkokta)
 • 2 stora morötter
 • 1 stor rödbeta
 • 2 ägg
 • 1,5 msk tahini
 • 1 msk citronsaft
 • 1 msk fiber husk
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 tsk mald spiskummin
 • 1 tsk torkad timjan
 • 1/2 tsk mald koriander
 • salt och peppar

Gör såhär:

 1. Koka linserna, häll av vattnet och låt svalna.
 2. Skala och riv morötter och rödbeta grovt. Lägg dem i en skål och blanda samman med linserna.
 3. Knäck äggen i en annan skål och vispa samman med tahini, citronsaft, pressad vitlök och kryddor. Blanda sist i fiber husk, och häll blandningen över lins-, morot- och rödbetsblandningen. Rör om ordentligt och låt svälla i 5 minuter.
 4. Forma biffar och stek i olivolja eller smör på medelvärme tills biffarna blir gyllenbruna.

Cole slaw (4 port):

 • 7 dl  strimlad vitkål
 • 1,5 dl creme fraiche
 • 1 dl majonnäs, gärna hemmagjord
 • 1/2 dl pumpakärnor
 • 2 tsk dijonsenap
 • 1/2 tsk salt
 • peppar

Gör såhär:

 1. Strimla vitkålen med hjälp av en osthyvel eller genom att skära tunt med en kniv. Det går också att använda matberedare med tunn skärskiva.
 2. Rör samman creme fraiche, majonnäs, dijonsenap, salt och peppar. Blanda med kålen och låt stå svalt en stund.
 3. Blanda i eller garnera med pumpakärnor.

Lins- och rödbetsbiffar

Kommentarer

 1. Pingback: Veckomeny Paleo #1 - Ekoista

Kommentera