Lax i ugn med ärtor och gräddsås
Även om man är intresserad av mat och tycker det är roligt att laga mat tror jag det är svårt att helt komma ifrån problematiken kring vardagsmaten. Efter en arbetsdag och många andra måsten kan middagen lätt bli ännu ett stressigt måste. Speciellt svårt blir det om man ändå vill få ihop något nyttigt och gott. Det som vi idag refererar till som snabbmat är sällan speciellt nyttigt.
Därför tänkte jag tipsa om en supersnabb (i den bemärkelsen att förberedelsen är snabb) rätt som man får ihop med minimal ansträngning: lax i ugn med ärtor och gräddsås. Vi köper inte lax speciellt ofta utan brukar variera med andra fisksorter också. Receptet passar lika bra för andra sorter!
Lax i ugn med ärtor och gräddsås
4 portioner:
- 4 laxfiléer (KRAV-märkta)
- 2-3 dl havregrädde eller matlagningsgrädde
- 1 dl färdigkokta ärtor
- dill
- gräslök
- salt och peppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg laxfiléerna i en form.
- Blanda grädden med ärtor, dill, gräslök, salt och peppar. Häll över fisken.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
- Servera tillsammans med kokt broccoli eller en färsk sallad.
Jag har märkt att många tycker det är svårt både att komma på saker att laga som går snabbt, men också att hitta vegetariska alternativ. Därför tänkte jag lägga upp fler både snabba och/eller vegetariska middagstips på bloggen framöver, så håll utkik!
Kommentera