Zucchiniravioli med kalkon och spenat

Zucchiniravioli med kalkon och spenat

När jag lagar mat brukar jag sällan följa något recept, men jag hittar ofta inspiration på vad jag ska laga för mat. Jag hittar en hel del saker som ser goda ut på Instagram eller Pinterest och sedan försöker jag laga liknande. Detta recept på zucchiniravioli med kalkon och spenat hittade jag på Pinterest. Jag tyckte det såg så gott ut, så jag försökte göra likadana men med en egen twist. Jag följde inte receptet helt, men använde ungefär samma ingredienser. Här finns originalreceptet.

Zucchiniravioli med kalkon och spenat

Zucchiniraviolin är relativt enkel att tillaga, men det krävs lite pill för att få till snygga ”raviolis”.  Längre ner i detta inlägg finns bilder på hur jag vek zucchiniskivorna för att få till det bra.

Receptet räcker till 6 stycken ravioli, ca. 3 portioner.

Fyllning:

  • 500 g kalkonfärs
  • 1 lök
  • 65 g babyspenat
  • 1/4 tsk vitlökspulver
  • 1/4 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • smör, ghee eller kokosolja till stekning

Tomatsås:

  • 400 g krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk örtsalt
  • 3 msk hackad basilika
  • svartpeppar

Ravioli:

  • 1 zucchini
  • salt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skiva zucchinin i tunna skivor med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Lägg ut skivorna på en skärbräda eller bricka och strö över salt. Låt stå ca. 10 minuter.
  3. Förbered fyllningen. Börja med att hacka löken fint och bryn ett par minuter i en stekpanna med fett.
  4. Tillsätt kalkonfärsen och stek tills den blivit genomstekt.
  5. Blanda ner spenaten och fortsätt steka under omrörning i ungefär 2 minuter. Krydda med vitlökspulver, paprikapulver, salt och peppar. Ta bort från värmen.
  6. Torka av zucchiniskivorna med hushållspapper. Lägg två zucchiniskivor bredvid varandra på ett plant underlag. Lägg ytterligare två skivor tvärs över de första två så att de bildar ett kors (se bilder nedan). Lägg en lite hög av kalkonfärsen i mitten av krysset och vik in kanterna på zucchinin så att det bildas ett litet knyte. Lägg knytet i en ugnssäker form med skarven nedåt. Upprepa samma procedur med resten zucchinin och kalkonfärsen.
  7. Blanda samman alla ingredienser till tomatsåsen. Häll såsen över knytena och ställ in formen i ugnen. Grädda i mitten av ugnen i ca. 20 minuter. Servera tillsammans med en god sallad.

Zucchiniravioli med kalkon och spenat

Vikning av knytena, steg för steg:

Zucchiniravioli med kalkon och spenat

Zucchiniravioli med kalkon och spenat

Zucchiniravioli med kalkon och spenat

Zucchiniravioli med kalkon och spenat

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *