Salladswrap med tandoorikyckling och raw cream cheese
Salladswrap med tandoorikyckling och raw cream cheese är enkelt att göra och äta som en lättare lunch eller en matigare frukost. Ett stort salladsblad fungerar bra som ett wrapbröd, men i ett krispigare utförande. Jag steker kycklingen i tunna skivor och fyller salladswrapen med kycklingen, raw cream cheese, tomat och gurka.
Raw cream cheese är helt mjölkfri och den gör man med hjälp av cashewnötter. Den är riktigt god och har en svagt syrlig smak tack vare äppelcidervinägern.
1 portion:
- 125 g kycklingfilé
- 2-3 tsk hemmagjord tandoorirydda
- 1 stort salladsblad
- 2-3 msk raw cream cheese (se recept nedan)
- gurka
- tomat
Gör såhär:
- Skiva kycklingen i tunna skivor och stek på medelvärme tillsammans med tandoorikryddan.
- Skiva tomat och gurka i tunna skivor.
- Linda in den stekta kycklingfilén, raw cream cheese, tomat och gurka i salladsbladet och ät direkt med händerna.
Raw cream cheese
- 100 gram cashewnötter
- 1 msk dill
- 2 tsk citronjuice
- 1/2 tsk äppelcidervinäger
- salt
Gör såhär:
- För att få en bra konsistens på cream cheesen är det viktigt att man blötlägger cashewnötterna. Det gör man genom att lägga dem i en skål och hälla över vatten så att det täcker nötterna helt. Täck över och låt stå i kylen i 4-6 timmar.
- Lägg alla ingredienser, inklusive de blötlagda nötterna, i en mixer eller matberedare och mixa tills det får en konsistens som påminner om vanligt cream cheese, d.v.s. tjock och ganska slät. Man kan behöva stanna mixern och skrapa ner från kanterna då och då för att allt ska mixas ordentligt.
Kommentera