Bananplättar
Bananplättar blir ett perfekt mellanmål såhär på söndagseftermiddagen. De är goda och går snabbt och enkelt att göra. Dessutom verkar de ha blivit riktigt populära på senaste. Det verkar som att var och varannan äter bananplättar nu, men när jag började äta det för ett par år sedan fick jag en hel del förvånade kommentarer över mina konstiga plättar.
Plättarna är fria från gluten, mjölk och tillsatt socker. Naturligt och gott!
Här är mitt bästa recept på bananplättar.
4-5 plättar
- 1 banan
- 2 ägg
- 1/2 dl mandelmjöl
- 1/2 dl kokosflingor
- lite äkta vaniljpulver
- kokosolja till stekning
- Mosa bananen med en gaffel och blanda med de övriga ingredienserna. Använd en stavmixer om du föredrar en lite slätare smet.
- Stek plättarna i kokosfett i en stekpanna. De ska stekas ca 1-2 minuter på varje sida på medelhög värme.
- Servera med frukt, bär eller grädde!
Kommentera