Chia- och psylliumpudding med carob

Chia- och psylliumpudding med carobpulver

Här om dagen skrev jag ett inlägg om psylliumfrön där jag beskrev att de fungerar som ett bra fibertillskott och kan hjälpa magen på traven om man har lite problem med den. Jag kom då på att jag skulle göra en chiapudding där jag ersätter lite av chiafröna med psylliumfrön. Jag har tänkt på att prova göra chia- och psylliumpudding tidigare, men det har liksom aldrig blivit av.

Jag märkte att man behöver ha aningen mer vätska i puddingen när man använder psylliumfrön, men annars blir det inte så stor skillnad från vanligt chiapudding – förutom de nyttiga fibrerna såklart! Resultatet av mitt test blev en chia- och psylliumpudding med carobpulver.

Chia- och psylliumpudding med carob

För dig som inte vet vad carob är för något så är det en baljväxt som utvinns ur Johannesbrödträdet runt Medelhavet. Man utvinner ett kolaaktigt mjöl från trädets fröskidor och detta går att använda som substitut till kakao. Inom naturmedicinen används carob för att reglera tarmen och det motverkar också sötsug och balanserar blodsockret.

Chia- och psylliumpudding med carobpulver

  • 2 msk chiafrön
  • 1 msk psylliumfrön
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1/2 msk carobpulver
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  1. Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå och svälla ett par timmar, gärna över natten.
  2. Servera tillsammans med nötter, kakaonibbs, frukt eller bär!

Chia- och psylliumpudding med carob

Kommentarer

  1. Pingback: Superfoods och vitalvaror - Ekoista

Kommentera