Chiapudding med passionsfrukt och torkade jordgubbar
Idag blev det denna härliga och somriga chiapudding till frukost. Det är en helt vanlig chiapudding men jag har blandat i passionsfrukt i puddingen och toppat den med torkade jordgubbar. Den blev riktigt fräsch och god, så denna kommer jag nog att göra många gånger igen.
Jag använder originalreceptet på chiapudding och tillsätter en eller två passionfrukter beroende på hur mycket smak jag vill ha.
Såhär blir då receptet (räcker till ca. 2 portioner):
- 2 dl kokosmjölk
- 2-3 msk chiafrön
- 1/2 tsk äkta vanlijpulver
- 1-2 passionsfrukter
- torkade jordgubbar *
Gör såhär:
- Blanda samman alla ingredienserna och låt stå kallt i några timmar så att det får stelna, gärna över natten. Rör om med en gaffel efter att chiapuddingen stått ca. 30-60 minuter för att undvika klumpar.
- Toppa med torkade jordgubbar (färska går också bra).
* Jordgubbarna på bilden kommer från Saltå Kvarn.
Kommentera