Chocolate chips cookies

Cookies med hemmagjorda chocolate chips

Jag såg ett spännande recept på cookies på Saras eviga för ett tag sedan och har nu hunnit med att prova göra dem. De innehåller bara banan, ägg och havregryn, så enklare kan det knappast bli. De är goda att äta som mellanmål när man vill ha nåt som är sött men ändå nyttigt och mättande.

Chocolate chips cookies

Jag passade på att prova göra hemmagjorda chocolate chips till kakorna också. Jag blandar en egen chokladgegga och rullar sedan små kulor som jag använder som chocolate chips. Det blev en spännande variant av kakorna, men det hade nog varit gott med lite nötter i också för att få det lite mer krispigt. Receptet på chocolate chips hittade jag på bloggen Gefle Kost & Hälsa.

Hemmagjorda chocolate chips

Här är båda recepten i sin helhet:


Saras Cookies, 18-20 st

  • 2 ekologiska bananer
  • 2 ekologiska ägg
  • 5 dl ekologiskt havregryn (jag tog glutenfritt)

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna och blanda med ägg och havregryn. Klicka ut på smörad plåt och låt grädda i 15-20 minuter.

Hemmagjorda chocolate chips

  • 5 dadlar
  • 1/2 msk kokosmjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk kokosolja

Mixa ihop alla ingredienser till en krämig smet och rulla ihop till små, små bollar.

Jag placerade bara ut chocolate chipsen på kakorna innan jag gräddade dem i ugnen. Fint och gott!

Chocolate chips cookies

 


Kommentera