en dag i valletta

En dag i Valletta – promenad, fika och geocaching

Som jag skrivit tidigare befinner jag mig alltså på semester på Malta. Här om dagen tog vi en tur in till huvudstaden Valletta, en väldigt vacker medelhavsstad men många fina, historiska byggnader. Jag tänkte dela med mig av lite bilder från dagen i Valletta, även om det är svårt att fånga den härliga atmosfären på bild.

Vi hade ingen riktigt plan över vad vi skulle göra i Valletta, utan vi promenerade mest runt, tog en kaffe, åt lite lunch och drack en smoothie. Jag gillar att bara promenera runt och se var man hamnar så blir det ingen stress eller press att man måste hinna med vissa saker.

En dag i Valletta

En dag i Valletta

En dag i Valletta

Vi började med att dricka kaffe på ett mysigt café med lite Italiensk känsla. Efter det ville vår son springa runt som en liten tok, så vi hittade en öppen yta med lite människor och inga bilar där han sprang fram och tillbaka mellan olika saker som han tyckte var intressanta.


Vi passade också på att ta en geocach som vi trodde skulle innehålla en trackable coin som vi kunde ta med oss och placera i en cache hemma i Svergie. Tyvärr var den redan tagen, så vår plan fallerade.

En dag i Valletta En dag i Valletta

Om det här låter som rena grekiskan kanske jag borde tillägga att geocaching är en form av ”skattjakt”. Vem som helst kan placera ut en liten skatt som innehåller en liten loggbok där de som hittar cachen kan fylla i sina namn. Den som placerat ut cachen har registrerat koordinaterna i en app så att de som letar kan hitta dem med hjälp av GPS. När man hittat till rätt plats kan de vara gömda på mer eller mindre avancerade sätt. Denna cache hittade vi i en spricka i en stenmur och det var en glasburk med loggbok i.

En dag i Valletta En dag i Valletta

De som hittar en cache kan lämna ifrån sig små saker i cachen som andra kan plocka upp. Det kan handla om små leksaker som finns i Kinderägg, mynt eller andra småsaker och när man plockar upp en ska man byta ut den mot något annat. Vissa småsaker som t.ex. Travel Bugs och Geocoins kan få ett spårningsnummer så att det hela tiden går att se vilken cache de har lämnats i. Det var ett sådant mynt vi trodde skulle finnas i denna cache, men det gjorde det inte. Om vi hade plockat upp den hade vi lämnat den i en annan cache och sedan registrerat den där istället.

Geocaching är ett roligt sätt att upptäcka nya omgivningar på och det passar både stora och små. Vi brukar geocacha litegrann när vi är ute och reser, vilket gör att vi går promenader och upptäcker platser som vi inte skulle sett om vi inte gjort det. Trots att vår son bara är två år gammal tycker han det är väldigt roligt att få välja en bytessak i en cache och ta med den.

Nog om geocaching (jag kanske svävade ut något nu). Här är lite mer bilder från fina Valletta. Jag älskar verkligen att promenera runt bland alla dessa vackra byggnader med historiska aningar. Valetta är en riktigt fin Medelhavspärla!

En dag i Valletta

En dag i Valletta

En dag i Valletta

En dag i Valletta

En dag i Valletta

När vi är ute och reser har vi som tradition att göra en karikatyr av oss och vi passade på att göra det i Valletta när möjligheten fanns. Här på bilden är en man i full färd att rita av oss. Det blev en väldigt rolig och lyckad teckning!


Kommentarer

  1. Pingback: Bloggåret 2016 – en tillbakablick - Ekoista

Kommentera