Chokladdoppad kiwi med krossage pistagenötter

Chokaddoppad kiwi med krossade pistagenötter

Att doppa frukt i choklad är ett väldigt simpelt knep för att snabbt och enkelt göra hemmagjort godis som ändå känns lite lyxigt. Det är speciellt fräscht nu på sommaren och uppskattat att bjuda på tillsammans med en svalkande dryck en ljummen sommarkväll.

Jag brukar göra min egen choklad med kokosolja, honung, nötsmör och kakao. Nötsmöret ger chokladen en fylligare konsistens och en godare smak. Om du inte provat mina chokladbräck med denna chokladen är det hög tid att prova på även detta!

Värt att tänka på är att chokladen smälter rätt snabbt när det är varmt, så därför har jag här satt den chokladdoppade kiwin på träpinnar för att (förhoppningsvis) minska risken för kladdiga fingrar.


Chokladdoppad kiwi med krossage pistagenötter

2-3 portioner:

 • 1 msk jordnötssmör eller mandelsmör
 • 1 msk kakao
 • 1 msk kokosolja
 • 1/2 msk honung
 • 1/4 tsk äkta vaniljpulver
 • 2 kiwi
 • 3 msk pistagenötter

Gör såhär:

 1. Blanda nötsmör, kakao, kokosolja, honung och äkta vaniljpulver i en liten kastrull. Smält på svag värme tills det blivit en flytande och klumpfri choklad. Rör om då och då.
 2. Ta chokladen från värme och låt svalna en stund.
 3. Hacka pistagenötter väldigt fint eller krossa med hjälp av en mortel.
 4. Skala kiwin och skiva i ca. 1/2 cm tjocka skivor. Doppa varje skiva i chokladen så att det täcker halva fruktskivan (det ser snyggt och fräscht ut om kiwin sticker fram). Trä de chokladdoppade skivorna på träspett och strö över krossade pistagenötter.
 5. Låt stelna i kylen eller frysen. Förvara svalt och ta fram först när det ska serveras.

Chokladdoppad kiwi med krossage pistagenötter     Chokladdoppad kiwi med krossage pistagenötter


Kommentera