Fruktremmar

Fruktremmar

Att göra sockerfria godisremmar av frukt har varit poppis på senaste och jag har länge velat prova att göra mina egna fruktremmar. De ser verkligen så goda ut och verkar roliga att göra. I helgen tog jag äntligen tag i det och gjorde fruktremmar till min sambo.

Det går bra att använda vilken typ av frukt eller bär som helst till att göra dessa. Man kan använda någon typ av bär och ha banan eller dadlar för att söta lite extra. Jag valde att använda frysa sommarbär, vilket är en blandning av jordgubbar, hallon, blåbär, björnbär samt röda och svarta vinbär. Jag valde också att smaksätta med lakritspulver, men det är inget som man behöver göra.

Fruktremmar

En plåt fruktremmar:

  • 500 gram frukt och/eller bär
  • 1-2 tsk lakritspulver

Gör såhär:

  1. Värm ugnen till 70 grader.
  2. Mixa frukterna eller bären med en mixer eller matberedare tills det blir en slät puré. Blanda i lakritspulver.
  3. Fördela purén över en plåt klädd med bakplåtspapper. Se till att det blir så jämnt som möjligt.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 5-8 timmar. Öppna ugnsluckan några gånger under gräddningen för att släppa ut fukt. Det är klart när det inte längre är kladdigt på fruktmassan.
  5. Rulla försiktigt fruktmassan på längden så att det blir en avlång rulle. Skär sedan i smala bitar så att det blir till mindre rullar. Förvara i en tät burk. Rullarna klarar sig i upp till en månad om man ser till att ha en ordentligt lufttät burk.

Fruktremmar

Dessa blev syrliga och goda med en svag smak av lakrits. Lite för syrligt för mig, men min sambo tyckte om dem!

Kommentarer

  1. Åh såna här har jag spanat på att göra. Bra tips! 🙂
    Vilken fin blogg du har Jossa! 🙂
    Jag brukar ta en vanlig glasburk och sätta på ett kaffefilter mellan locket. Det funkar för mig 🙂
    Ha det fint. Roligt att kika in hos dig ibland!
    Kram 🙂

    1. Hej Erika,

      Tack så jättemycket! Kul att du kikar in här. 🙂
      Smart tips med kaffefiltret, ska testa det.

      Kram

      1. Maria

        Tips är att ta lite söta bananer i oxå, så försvinner nog lite av syrligheten! 🙂

        1. Precis! Jag har testat det också och då blir det lite mer i min smak. 🙂 Tack!

          /Josefin

Kommentera