Indisk daal

Indisk Daal – en riktig familjefavorit

Idag tänkte jag tipsa om en rätt som har blivit en riktig familjefavorit hemma hos oss. Det är inte mitt eget recept och bilderna jag tog i all hast när vi lagade det igår blev rätt suddiga (skämsbilder, enligt mig), men ibland måste man ju gå emot sina principer litegrann.

Jag äter nästan aldrig bönor eller linser men just den här rätten blir ett undantag eftersom den är så god. Sonen tycker det är jättegott och jag tycker det är bra för honom att prova på olika typer av kryddningar så att man inte snöar in sig på samma smaker hela tiden. Hos oss är detta en rätt som alla i familjen uppskattar väldigt mycket!

Det recept jag använder kommer från Tasteline och ger en mild men ändå smakrik Daal – perfekt när man har en liten som är känsligt för starka smaker. Jag serverar Daal med mycket koriander och en klick creme fraiche.


Så om du äter linser och vill laga något vegetariskt med spännande smaker är detta mitt middagstips till dig. Supergott!

Indisk daal


Kommentera