Sockerfri mugcake med choklad
När man är sugen på något sött är det väldigt enkelt att göra en sockerfri mugcake med choklad. Den innehåller bara ett fåtal ingredienser och blir klar på 2 minuter i micron. Dessutom har den en lagom storlek och räcker till en eller två portioner (beroende på hur mycket man vill ha).
Jag tycker det är fint att välta upp den på ett fat och garnera med nötter, kokosflingor eller bär. Den går också utmärkt att äta direkt ur muggen!
Ingredienser, 1 mugcake:
- 1 banan
- 2-3 dadlar
- 1 ägg
- 2 msk mandelmjöl
- 1 msk kakao
- 1/4 tsk äkta vaniljpulver
- kokosolja
Gör såhär:
- Mixa alla ingredienserna utom kokosoljan tills det blir en smet.
- Smörj en mugg med kokosolja och häll i smeten. All smet ska få plats, men den kommer att svälla lite så det behövs extra utrymme.
- Kör i micron i 2 minuter och vänd sedan upp mugcaken på ett fat (eller ät direkt i muggen).
Kommentera