Jordgubbsbounties
Här kommer ett efterlängtat inlägg med ett av mina senaste experiment. En hel del av mina idéer kommer från bilder jag ser på Facebook, Instagram eller Pinterest. Här om veckan såg jag en bild på jordgubbsbountys som jag tyckte såg fina ut att jag var tvungen att prova göra en egen variant.
Resultatet blev dessa skapelser och de blev verkligen var fantastiskt goda! Tänk er bountys, fast med smak av jordgubb, helt enkelt. Visst låter det gott?
Ingredienser, ca. 9 bounties:
- 5 färska dadlar
- 1 3/4 dl kokosflingor
- 3 msk torkade, hackade jordgubbar*
- 1/2 dl kokosgrädde (den tjocka delen av kokosmjölken/kokosgrädden)
- 1 tsk kokosolja
- 1/2 tsk äkta vaniljpulver
- 50 g mörk, sockerfri choklad (minst 70%)
Gör såhär:
- Mixa dadlarna till en slät massa med hjälp av en stavmixer.
- Mortla de torkade jordgubbarna så att de blir till ett pulver. Spara lite till garneringen.
- Smält kokosoljan.
- Blanda samman dadlar, kokosflingor, jordgubbspulvret, kokosgrädde, kokosolja och vaniljpulver. Forma massan till avlånga bitar och ställ på en tallrik med bakplåtspapper. Ställ in i frysen och låt stå ca. 20-30 minuter tills de blivit lite hårda.
- Smält chokladen i ett vattenbad och doppa bounty-bitarna i den. Garnera med torkade, hackade jordgubbar. Låt stelna och förvara i en tätt sluten burk i kylen.
* Jag använde mig naturlig dekoration från Dr. Oetker. Finns i bakhyllan i välsorterade matvarubutiker.
Mmmm de här är SÅÅÅ goda! Har gjort de massor med gånger nu! (Och därmed köpt storpack jordgubbspulver istället för frystorkade jordgubbar heheh…) TACK!
Hej Julie! Roligt att höra att du gillade dem. Vad glad jag blir 🙂 Tack!
Sanslöst goda! Och bra att ha hemma när sötsuget sätter igång, så jag gör minst dubbel sats när jag ändå håller på. 🙂