Smoothie bowl med saffran och chili

Smoothie bowl med saffran och chili

Att lyxa till det med saffran är något som jag gillar att göra även under de delar av året som inte är julmånaden. Nu hade jag lite saffran över sen jul och i helgen provade jag göra en smoothie bowl med saffran och chili till frukost. Den smakade som en flytande lussebulle med lite sting, jättegott!

Jag toppade den med lite olika godsaker och som vanligt äter jag med ögonen och har gärna massor av färg i det jag äter. Jag la på physalis, björnbär, hackad mandel och hasselnötter blandade med chiafrön, granatäpplekärnor, kakaonibbs, lite finhackad hemmagjord choklad och bipollen.

Smoothie bowl med saffran och chili

Recept 1 smoothie bowl:


  • 1 1/2 banan
  • 1 dl mandelmjölk
  • 1 msk mandelsmör
  • 0.25 g saffran
  • 1 krm gurkmeja
  • 1/4 tsk chilipulver (eller mer om man önskar mer sting)
  • 1 krm äkta vaniljpulver

Gör såhär:

  1. Mixa samman alla ingredienser och servera direkt.

Smoothie bowl med saffran och chili


Kommentarer

Kommentera