Mugcake på naturligt vis
När jag är sugen på något gott har jag ett riktigt ess i rockärmen som jag kan göra iordning på några minuter. Det är en mugcake som man helt enkelt tillagar i en mugg i micron. Den är naturligt fri från gluten, mjölk och tillsatt socker.
Om den är god? Naturligtvis!
Du behöver:
- 1 banan
- 3 dadlar (helst färska)
- 1 ägg
- 2 msk mandelmjöl
- 1 msk kakao
- lite äkta vaniljpulver
- kokosolja
Gör så här:
Mixa alla ingredienserna utom oljan tills det blir en smet. Smörj en mugg med kokosolja och häll i smeten. All smet ska få plats, men den kommer att svälla lite så det behövs extra utrymme. Kör i micron i 2 minuter och vänd sedan upp mugcaken på ett fat.
Ät som den är eller servera med bär!
Tips!
Det går utmärkt att använda enbart äggvita istället för ett helt ägg. Jag brukar göra det om jag har lite äggvita över efter att ha gjort något som krävde enbart äggula.
Din mugcake ser riktigt god ut 🙂 Har du någon erfarenhet att tillaga den i ugn?
Tack! Nej, jag har tyvärr inte testat att göra den i ugn ännu, men jag har funderat på det. Det borde fungera! Jag ska prova någon gång framöver så återkommer jag ifall det blev ett bra resultat 🙂
Du är noggrann med din mat vilket är kanon, men jag tycker du ska läsa på om huruvida det är hälsosamt med att laga maten i microvågsugn eller ej.
Du kan börja läsa här
http://www.ehdin.com/?id=400
Sedan kan man ju själv välja vem man vill trot på men om det är möjligt att leva utan den kanske det är det bästa
Bara en fundering men jag gillar dina recept och tankar i övrigt.
Hej Ingela,
Ja, mitt fokus ligger på maten och jag är rätt noggrann med den. Tyvärr blir det ibland lite för mycket att tänka på alla aspekter som kan påverka hälsan eftersom det finns så mycket olika rön om allt möjligt. Jag har läst lite om microvågsugnar förut och skapade mig uppfattningen om att jag tyckte det kändes okej att använda. Det kan hända att jag inte är så påläst där, men här är bekvämlighetsskälen rätt viktiga för mig också.
/Josefin