Kombucha, en riktig hälsodryck

Idag har jag besökt en utav Urban Delis Saluhallar. Att titta på mat och upptäcka nya, spännande saker har alltid varit något jag uppskattat. Jag gillar Urban Deli för att de har mycket ekologisk, glutenfria och hälsosamma produkter till försäljning. Idag nöjde jag mig med att köpa en flaska Kombucha som jag aldrig testat förut.

Det var bara några dagar sedan jag hörde talas om Kombucha för första gången så när jag hittade denna flaska tyckte jag att det var spännande att prova. Så här står det på baksidan:

KOMBUCHA IS NATURE’S OWN WONDERDRINK created by the natural fermentation process between organic tea and a living bacteria culture. It was first brewed in China 220 BC and then called Elixir of life. The result is a rawfood containing B-vitamins, bacteria culture, enzymes, organic acids and minerals.

Spännande, va?


Man kan även tillaga egen Kombucha som man fermenterar med hjälp av en kombuchasvamp . Tack vare den levande bakteriekulturen är detta te bra för tarmfloran och det kan verka lugnande för magen och matsmältningen.

Kombucha

Smaken då?

Smaken på denna Kombucha är väldigt syrlig. Efter några klunkar vande jag mig vid den speciella smaken och började tycka att den var god. Den påminner om finsk Sima som jag brukade dricka som liten på olika högtider, eller möjligtvis som rysk Kvass. Även dessa är jästa drycker som påminner om svagdricka.

Det är svårt att beskriva smaken så jag rekommenderar att prova Kombucha och avgöra själv!


Kommentarer

  1. Pingback: Nya, inspirerande böcker - Ekoista

  2. Klara

    Hej, jag undrar var man kan hitta drycken. Och om du har smakat några andra goda och hälsosamma drycker.
    MVH Klara

Kommentera