Oopsies och raw nutella

Oopsies med raw nutella

Ett gott snacks eller mellanmål är lågkolhydratsbröden ”Oopsies”. Man kan äta dem med lite vad som helst, men jag provade att göra raw nutella som jag åt till dem. Gott!

Oopsies och raw nutella

Recepten på Oopsies hittade jag på 56kilo och Raw nutellan kommer från Gittes green living. Här nedan finns båda recepten i sin helhet.

Oopsies, 7-8 stycken

  • 3 ägg
  • 100 gram färskost
  • 1 nypa salt
  • 7/8  tsk vinäger
  • (ev. 0,5 msk fiber husk och 1 tsk bakpulver för ”brödigare” konsistens)
  • ev. vallmofrön och sesamfrön

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Separera äggvitor och gulor. Vispa vitorna hårt med vinäger och salt.
  3. Vispa gulor och färskost slätt och vänd sedan ned i vitorna, lite i taget. Var försiktig, de ska bara vändas ner! Klicka ut på bakplåtspappersklädd eller fyll muffinsformar till tre fjärdedelar. Strö över vallmofrön och sesamfrön om så önskas.
  4. Grädda i ugnen i 25 minuter.

Raw nutella, ca 4 dl

  • 5 dl hasselnötter
  • 3 msk kokosolja
  • 5 msk kakao
  • 3 msk honung (men jag uteslöt detta)
  • 2 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 tsk salt

Gör såhär:

  1. Mixa nötterna till en matberedare tills du får en oljig massa. Det tar 10-15 minuter att mixa och du måste stanna matberedaren och skrapa ner från kanterna flera gånger. Först blir nötterna till ett pulver och börjar sedan klumpa ihop sig när oljan kommer ur nötterna. Fortsätt mixa tills massan blir oljig och lite varm.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät massa. Tillsätt nöt- eller linfröolja om du vill ha en rinnigare konsistens.

Raw nutella

Kommentarer

  1. Pingback: Sockerdetox på mitt sätt - Ekoista

Kommentera