Pannkakstårta

Pannkakstårta i miniatyr

I helgen var vi på 3-årskalas. Eftersom jag inte äter raffinerat socker och att jag hittills undvikit att ge det till min son bestämde jag för att ta med mig en egen liten kaka till oss. Jag har testat att göra en hel del olika sockerfria kakor men jag kände att jag ville göra något som liknade en tårta lite mer. Jag orkade inte göra en stor tårta eftersom det skulle finnas så mycket annat fika och efter att ha funderat en stund kom jag på det: pannkakstårta!

Jag har faktiskt aldrig gjort pannkakstårta tidigare så det här var ju ett utmärkt tillfälle att prova. Jag gjorde en miniatyrvariant med bananplättar eftersom de är så enkla att göra och uppskattas av min son.

 

Pannkakstårta

Till pannkakstårtan behövs en sats bananplättar, lite kokos- och hallongrädde, choklad och bär att garnera med.

1 sats bananplättar:

 • 1 banan
 • 2 ägg
 • 2 msk mandelmjöl
 • 2 msk kokosmjöl
 • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
 • kokosolja till stekning

Gör såhär:

 1. Lägg alla ingredienser i en skål och mixa till en slät smet i en mixer eller med en stavmixer.
 2. Hetta upp en stekpanna och stek små plättar på medeltemperatur, ca 1-2 minuter per sida.
 3. Låt plättarna svalna helt innan tårtan monteras.

Kokos- och hallongrädde:

 • 1 dl kokosgrädde
 • 1/2 dl hallon

Gör såhär:

 1. Vispa kokosgrädden. Du kan läsa hur man gör det på bästa sätt Paleoskafferiet – Vispa kokosgrädde.
 2. Mosa hallonen och blanda med grädden.

Choklad:

 • 1 msk mandelsmör
 • 1 msk kokosolja
 • 1 tsk kakao
 • 1 krm äkta vaniljpulver

Gör såhär:

 1. Lägg alla ingredienser i en liten kastrull och smält på svag värme. Rör i chokladsmeten då och då och värm tills det har blivit en slät, flytande choklad.
 2. Låt svalna något.

Montering av tårtan:

 1. Stapla plättarna på en liten hög och lägg lite kokos- och hallongrädde mellan varje lager av plättar. Jag använde inte hela satsen bananplättar, utan frös in det som blev över.
 2. Ringla lite av chokladen över tårtan och garnera med bär. Jag hyvlade även över lite 80% choklad och pudrade med kokosmjöl.

Pannkakstårta

Tårtan blev dekorativ och fin och uppskattades väldigt mycket av sonen som älskar frukt och bär!

Kommentera