Chokladmuffins med blåbär- och cashewkräm

Sockerfria chokladmuffins med cashewkräm

Ett riktigt gott eftermiddagsfika är dessa chokladmuffins med cashewkräm. De innehåller, precis som vanligt, varken raffinerat socker, gluten eller mjölk.

Chokladmuffins med cashewkräm

Chokladmuffins

Till muffinsarna har jag använt ett recept som kommer från boken Smarta sötsaker utan socker, gluten och mjölk av Ulrika Hoffer:

  • 3 dl mandel
  • 1 1/2 dl dadlar utan kärna
  • 1 mogen banan
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl kakao
  • en gnutta havssalt
  • kokosolja till formarna
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa först mandel till mjöl i matberedaren.* Tillsätt övriga ingredienser och kör tills du har en jämn smet.
  3. Klicka upp i penslade muffinsformar och grädda i ca 15-17 minuter. Känn på dem, de ska vara fasta men inte hårda.

* Jag använder ca 2,5 – 3 dl mandelmjöl istället för att mixa mandlar.

 Cashewkräm

Jag gjorde en caschewkräm men blåbär enligt följande recept:

  • 1 dl blåbär
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 klick kokosmjölk (från den fasta delen i burken)

Mixa samman alla ingredienserna till en fast kräm.

Den färgade kokosen som syns på bilderna har jag färgat med hjälp av blåbär. Jag tinade lite blåbär, mosade med en gaffel och blandade kokos med saften från blåbären. Därefter lät jag det torka en liten stund på  hushållspapper.

Det går också att färga kokos med hallon, gurkmeja, kakao, kaffe eller vad man kan tänkas ha hemma i skafferiet. Låt fantasin flöda!

Kommentarer

  1. Jenny

    Hej,
    Hur får du krämen så blå? När jag använder blåbär blir den lila? 🙂

Kommentera