That sugar film

Här är en film som jag verkligen längtar efter att kunna se: That sugar film. Den handlar om Damon Gameau som inleder ett experiment för att dokumentera sockrets effekt på en hälsosam kropp. Han har levt utan socker i 3 år men börjar nu konsumera socker igen. Det som är unikt och spännande är att han bara konsumerar socker genom livsmedel som vanligtvis uppfattas som ”hälsosamma”, t.ex. fettsnål youghurt, müslibars, juice och spannmål.

I slutet av sommaren började jag själv att leva utan socker och jag lyckades hålla mig helt ifrån det i 5-6 månader. Under en semester fick jag ett ”återfall” och började äta socker igen. Efter det fortsatte jag äta socker då och då under några veckors tid, men jag märkte snabbt hur dåligt jag verkligen mår av det, både fysiskt och psykiskt. Jag har nu slutat äta socker igen och denna gången tänker jag inte låta mig luras av några plötsliga infall eller engångsföreteelser. Det är inte värt det. Därför tycker jag att det skulle vara extra intressant att se vad han tar upp och kommer fram till i den här filmen.

I slutet av trailern för den här filmen hörs en röst säga ”Sugar is not evil but life is so much better when you get rid of it”. Jag kan inte annat än hålla med. Jag kommer skriva ett inlägg om min syn på socker i ett inlägg längre fram.


Filmen visas nu i Australien och Nya Zeeland, men jag hoppas att det ska gå att se den även här i Sverige snart. Om man går in på http://www.thatsugarfilm.com kan man registrera sin e-postadress för att ta emot nyhetsbrev. När man gör det får man också möjlighet att ladda ner en PDF med lite av Damons recept som han använde när han skulle sluta äta socker igen. Alla är fria från socker och raffinerade kolhydrater som pasta och bröd, så ett tips är att spana in det.

 


Kommentera