
Påskgodis utan raffinerat socker
Påsken är här och för den som försöker att inte äta socker blir den till ett enda stort orosmoment. Frestelserna är överallt! Påskmust vid kassorna på Ica, tidningar med bilder på goda påsktårtor, påskägg fulla med godis. Att stå emot är svårt.
Jag gillar allt som är sött och nu när det är påsk blir jag extra sugen på sötsaker. Jag har ett bra recept på påskgodis utan raffinerat socker: chokladbräck som kan bli en räddare i nöden såhär i påsktider.
Vad man blandar i chokladen kan man variera i oändlighet, men jag brukar använda samma grundrecept i chokladen. Här finns två varianter som jag brukar göra: chokladbräck rocky road style och chokladbräck med mandel, bovetepuffar, gojibär och kakaonibbs.
Choklad, grundrecept
- 2,5 msk kokosolja
- 1 msk honung
- 2 msk jordnötssmör
- 1 msk kakao
- lite äkta vaniljpulver
- Smält samman kokosolja, honung, jordnötssmör, kakao och äkta vaniljpulver på låg värme i en kastrull på spisen.
- Ta bort från värmen när chokladen är flytande och fri från klumpar. Blanda i valfri topping (se förslag nedan) och bred ut på ett smörpapper.
- Låt stelna i kylen. Bryt upp i bitar och förvara i frysen.
Chokladbräck rocky road style
- 1/2 dl grovhackad mandel
- 1/2 dl bovetepuffar
- 1/2 dl grovhackade pistagenötter
Chokladbräck med mandel, gojibär, bovetepuffar och kakaonibbs
- 1/2 dl grovhackad mandel
- 1/2 dl bovetepuffar
- 3-4 msk gojibär
- 1 msk kakaonibbs (strös på efter smeten har bretts ut på smörpapper)
Herrejösses vad duktig du är! Inte bara att du är kunnig på det du gör, du har mycket fina foton och skriver bra (imponerar ju på en svensklärare vet du
Tack så mycket, Yvonne! Kul att kunna imponera på en svensklärare 🙂