Sockerfritt chokladgodis med nötter och torkade bär
Inlägget innehåller produktprover från Urtekram. Läs mer.
För någon vecka sedan hängde det en påse med produkter från Urtekram på dörren när jag kom hem. Det följde också med två olika recept på vad man kunde göra med produkterna, men jag valde att göra något eget som är anpassat efter hur jag äter, d.v.s. sockerfritt och inte alltför mycket kolhydrater.
Generellt gillar jag Urtekrams produkter och det är därför jag nu väljer att skriva om dem. Jag tycker de ha många bra produkter i sitt sortiment och märket känns som ett självklart inslag i skafferiet/kryddskåpet när man gillar att handla ekologiska produkter.
Dessa produkter använde jag för att göra mitt sockerfria chokladgodis med nötter och torkade bär (förutom kokosflingorna och rålakritspulvret, där ångrade jag mig i sista sekunden). Jag valde att göra egen, sockerfri choklad istället för att använda mörk choklad.
Riven kokosmjöl, torkade gojibär, torkade granatäpplekärnor, kokoschips, macademianötter, vaniljpulver och rålakritspulver.
Resultatet blev härligt chokladgodis med nötter och torkade bär. De är sötade med honung och är ett hälsosammare alternativ till raffinerat socker. Man kan välja att använda lite mindre honung för mindre sötma. Det är enkelt att prova sig fram genom att tillsätta honungen i chokladmassan sist.
Jag gav bort godiset till min sons farmor och hon blev jätteglad!
Ingredienser:
- 3 msk mandelsmör
- 3 msk kokosolja
- 3 msk kakao
- 1 1/2 msk honung
- 1/2 tsk äkta vaniljpulver
- 65 g macademianötter (en påse)
- 1/2 dl hackad mandel
- 3/4 dl kokoschips
- 20 g torkade gojibär (1/2 påse)
- 1/2 dl torkade granatäpplekärnor
Gör såhär:
- Blanda mandelsmör, kokosolja, kakao, honung och vaniljpulver i en liten kastrull. Smält samman under omrörning på låg värme.
- Hacka macademianötter och mandel.
- Klä en form (ca. 15×20 cm) med bakplåtspapper.
- Blanda hackade nötter, kokoschips, gojibär och granatäpplekärnor i en skål. Häll över den smälta chokladen och blanda väl.
- Häll blandningen i formen och jämna ut med en slickepott. Låt stå i kylen ca. 1 timme.
- Bryt eller skär massan i bitar och servera dem kalla. Förvara i kylskåpet, för det smälter lätt om det står framme för länge.
Wow, vilket fin och härlig blogg du har! Ska blir skoj att följa 🙂
Verkar vara gott, men är allt giftfritt?