Två gånger chiapudding

Två gånger chiapudding med vanilj och choklad

Recept på chiapuddingar är något som kommer upp på bloggen då och då. Jag tröttnar helt enkelt inte på chiapudding och jag hittar hela tiden på nya smaker och kombinationer. Mitt första chiapuddingrecept i år är ett recept på dubbel chiapudding med smakerna choklad och vanilj.

Jag delade alltså upp en burk kokosmjölk i två och gjorde chiapudding med två olika smaker. Simpelt! Jag tycker dessutom att det blir lite mer spännande och lyxigt att kombinera två olika puddingar och äta dem tillsammans med olika frukter eller bär. Denna gång valde jag att kombinera med mango, egenplockade blåbär och granatäpple.

Två gånger chiapudding

Två gånger chiapudding

Ingredienser:


  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 msk chiafrön
  • 1 1/2 krm vaniljpulver
  • 1 1/2 msk kakao

Gör såhär:

  1. Häll hälften av kokosmjölken i en skål och häll resten i en annan skål.
  2. Blanda ner hälften av chiafröna och 1 krm av vaniljpulvret i den ena skålen med kokosmjölk. Rör om ordentligt med en gaffel.
  3. Blanda ner resten av chiafröna, 1/2 krm vaniljpulver och kakao i den andra skålen. Rör om ordentligt med en gaffel.
  4. Låt de båda chiapuddingarna stå i 30-60 minuter och blanda sedan om igen. Låt dem sedan stå och svälla i kylen i några timmar, gärna över natten.
Två gånger chiapudding
Två gånger chiapudding
På bilden till höger ovan syns hur jag lagt de två olika puddingarna i lager blandat med frukterna och bären. Det blir snyggt och känns lite extra lyxigt.

Kommentera