Chiapudding med banan och jordgubbar

Chiapudding med banan och jordgubbar

Jag har tidigare hyllat chiapudding här på bloggen och de som följer mig på Instagram vet att jag brukar äta en chiapudding till frukost (nästan) varje morgon. Chiafrön är väldigt bra att äta eftersom de hjälper matsmältningen, men också för att de är rika på omega-3, innehåller mycket protein och antioxidanter. Jag äter det främst för att det är enkelt att förbereda och ta med sig när man är på språng. Det går också att variera i olika smaker och kombinera med frukt, bär, nötter, frön eller müsli. Det är ett bra, mjölkfritt, alternativ till yoghurt.

Oftast gör jag min chiapudding på kokosmjölk, men i detta recept har jag använt mandelmjölk och även blandat i banan och jordgubbar i puddingen istället för att ha det till. Det blir en söt och god chiapudding som går att äta både som frukost eller som en sockerfri efterrätt.

 Chiapudding med banan och jordgubbar

Ca. 3-4 portioner:

  • 1 banan
  • 1 1/2 dl mandelmjölk
  • 5 stora jordgubbar
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • 5 msk chiafrön

Gör såhär:

  1. Mixa banan, jordgubbar och mandelmjölk med en stavmixer.
  2. Blanda ner äkta vaniljpulver och chiafrön. Rör om med en gaffel och låt stå att svälla i ett par timmar, gärna över natten. Rör om efter ungefär 30-60 minuter för att undvika klumpar.
  3. Servera med färska bär, hackad sockerfri choklad och bipollen.

Chiapudding med banan och jordgubbar

Kommentera