Chiapudding med smak av chai

Igår fick jag idén att prova göra chiapudding med smak av chai. Den fick stå över natten så imorse provade jag den och jag måste säga att resultatet blev väldigt lyckat. Jag blir lite osäker på om jag tycker att den smakar mer pepparkaka än chai, men för mig är det vilket som. Jag gillar båda smakerna.

Chiapudding med smak av chai

Jag började med att blanda ett chaipulver och det blev en lite större sats. Pulvret räcker till flera chiapuddingar.

Det går att använda pulvret till att göra chailatte också, så det är bara bra att ha lite över. Chailatte görs med mjölk, vatten, svart te, chaipulver och eventuellt lite sötning. Recept finns hos Linda Lomelino. Det var där jag hittade receptet på själva chaipulvret som jag använder i chiapuddingen.


Chaipulver (räcker till 6-7 chiapuddingar):

  • 2 msk kanel
  • 1/2 msk malen ingefära
  • 1/2 msk malen kardemumma
  • 1/2 msk malen nejlika
  • 1/2 tsk äkta kanel

Blanda alla kryddor ordentligt och spara i en burk.

Chiapudding med smak av chai:

  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 2 tsk chaipulver
  • 1 1/2 msk chiafrön

Blanda kokosmjölken med chaipulver tills kryddorna blandats ut ordentligt. Rör sedan ner chiafrön och låt puddingen stå svalt några timmar, gärna över natten. Det är viktigt att den står och drar ordentligt så att kryddorna hinner ”sätta sig”.

Servera gärna puddingen med skivad banan. Det blir gott med något milt som bryter av det kryddiga.

Chiapudding med smak av chai


Kommentera