Kokosyoghurt med nöt- och frömüsli
Det här är en väldigt god och krämig youghurt som man enkelt gör själv av bär och kokosmjölk. Tillsammans med en müsli som är gjord på frön och nötter får man en mättande frukost som man håller sig länge på.
I detta recept har jag använt jordgubbar men det är också gott att göra kokosyoghurt på exempelvis hallon, blåbär eller banan. Müslin kan man göra en större omgång i förväg. Det enklaste är att lägga alla ingredienser i en stor glasburk, stänga locket och skaka så att müslin blandas. Därefter förvarar man enkelt nöt- och frömüslin i burken, så blir det dessutom mindre disk.
Ett annat tips är att äta kokosyoghurten med min sockerfria supermüsli som är gjord på bl.a. nötter, bovete, hirs, kokosolja, torkade bär och honung.
Kokosyoughurt, 1 portion:
- 1 dl jordubbar eller andra bär
- 2 dl kokosmjölk
Gör såhär:
Mixa i matberedare eller mixer till en slät och krämig youghurt.
Nöt- och frömüsli:
- 2 msk grovhackade hasselnötter
- 2 msk solrosfrön
- 1 msk pumpakärnor
- 1 krm äkta vaniljpulver
- 1 krm kanel
- 1/2 kryddmått kardemumma
Gör såhär:
Blanda nötterna och kryddorna ordentligt och strö sedan över yoghurten.
Pingback: Nytt år - ny livsstil | Ekoista