5 favoritrecept

Mina 5 favoritrecept

Under min tid med bloggen har jag lagt ut en hel del recept och jag är faktiskt snart uppe i 100 recept! Det känns jättemycket att jag knåpat ihop så pass många recept, när jag tänker på det.

Visst vet du om att du kan hitta alla mina recept samlade på en och samma sida? Om du går in under Recept i huvudmenyn längst upp på sidan hittar du dem och de är ordnade i kategorierna frukost, lunch & middag, tillbehör, bakverk & efterrätter och drycker.

Idag har jag samlat ihop mina fem absoluta favoriter av alla recept jag lagt ut på bloggen. Det var inte så lätt att hålla sig enbart till fem recept, men jag lyckades välja till slut. Detta är mina fem favoritrecept:


1. Äggwrap med skagenröra och grönsaker

Äggwrap har blivit en vardagsklassiker hemma hos oss eftersom det går snabbt och är så enkelt att göra. Det är bara en tunn omelett som man rullar ihop och fyller med det man vill. Jag älskar skagenröra så min favorit är självklart att fylla min äggwrap med skagenröra och färska grönsaker. Så gott!

Äggwrap

2. Minipajer med avokado- och äggröra

Dessa minipajer är en liten pajbotten som är gjord på bl.a. hasselnötter, ägg och fiber husk. De är väldigt fiffiga eftersom att de går att fylla med lite vad som helst och äta till mellanmål, frukost eller efterrätt. Det är gott att fylla med färska bär men för ett riktigt matigt mellanmål är avokado- och äggröra riktigt bra.

Jag fick dessutom jättebra respons när jag la ut detta recept, så jag kan näst intill garantera att även du kommer att gilla dem!

Minipajer med avokado- och äggröra

3. Panerad rödspätta med sötpotatissallad och äppel- och gurksås

Detta recept var det jag direkt tänkte på när jag började fundera på vilka recept som är mina fem favoriter. Vi åt en rätt som liknade denna ofta när jag var liten och det var bland det bästa jag visste. Jag har gjort om receptet litegrann men det är minst lika gott ändå. Jag fick denna kommentar på receptet och jag antar att jag inte behöver säga så mycket mer:

”Det här är något av det godaste jag ätit! Vilka smaker! Speciellt sötpotatissalladen var fantastisk!”

Panerad rödspätta med sötpotatissallad och äppel- och gurksås

4. Zucchinipasta med avokadopesto och fetaostfyllda köttbullar

Zucchinipasta är ju så himla smart och enkelt och om man blandar det med avokadopesto får man en riktigt krämig och god pasta. Tillsammans med köttbullarna blir detta en riktig höjdare till rätt. När jag var bortrest i somras började jag sakna min egen mat och denna rätt var det första jag ville laga när jag kom hem. Borta bra, men min egen mat är bäst! 😉

Zucchinipasta med avokadopesto och fetaostfyllda köttbullar

5. Chokladbollar med nötsmör

Till sist var jag ju bara tvungen att ta ett bakverk också. Sockerfritt är ju lite av min specialitet och i våras uppfann jag dessa chokladbollar med nötsmör som helt enkelt är bäst! De är mjuka, krämiga och helt sjukt goda! Vad mer kan man begära? Jo, att det finns ett liknande recept som är helt fritt från mjölkprodukter – och det har jag också ett recept för. Det är minst lika gott!

Chokladbollar med nötsmör

Kanske känner du igen någon av dessa recept och har redan provat att tillaga dem? Berätta gärna vad du tyckte genom att skriva en kommentar på inlägget eller skicka ett mail. Jag blir alltid jätteglad av att få lite feedback!


Kommentera