Rödbetshummus på fröknäcke
Hummus är väldigt gott att äta som pålägg eller istället för sås till en sallad. I helgen gjorde jag rödbetshummus till min son, eftersom han älskar rödbetor så mycket. Jag tänkte också att den knallrosa färgen skulle göra det lite extra spännande också och det verkar som att det verkligen gick hem!
Rödbetshummus är extra gott på detta fröknäcke från Cecilia Folkesson som jag brukar göra. Det är precis som vanlig hummus, men med lite rödbetssmak.
Rödbetshumus:
- 3 medelstora rödbetor
- 400 g kikärtor
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 liten citron (skal+saft)
- 1 msk tahini
- 1 1/2 tsk spiskummin
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
Gör såhär:
- Koka rödbetorna tills de blivit mjuka. Låt svalna en stund. Skala dem sedan och skär i bitar.
- Häll av spadet från kikärtorna och skölj dem noga. Mixa tillsammans med rödbetorna med hjälp av en stavmixer eller matberedare tills det blivit en klumpfri, tjock massa.
- Pressa vitlöksklyftor, pressa citronsaften och riv citronskalet med ett zestjärn. Blanda ner i hummusen tillsammans med tahini, spiskummin och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
- Förvara hummusen i en tät burk.
Kommentera