Snygg plastbantning av skafferiet

Jag har gett mig på uppgiften att plastbanta skafferiet. Jag hade en hel del burkar i glas hemma så jag har försökt göra mig av med antalet förpackningar i skafferiet, speciellt de i plast.

Jag älskar att ha saker i burkar av olika slag. Det blir så mycket finare och trevligare i skafferiet, men nackdelen är ju att jag kastar förpackningarna och därför inte har koll på hur länge jag har haft saker och när bäst före-datumet har gått ut. Dessutom är det lite problematiskt med mjölsorter som ser nästan likadana ut. Det blir så svårt att hålla reda på vad som är vad. Det problemet har jag löst nu och märkt upp alla burkar.

Glasburkar med retro etiketter

Glasburkar med retro etiketter

Att burkarna ser lite olika ut gör inte mig så mycket. Jag gillar det! Jag brukar alltid spara glasburkar som det varit livsmedel i när de blir tomma så det är bra att de kommer till användning.


I helgen ska jag på loppis och då hoppas jag på att hitta fina burkar som är lite större.

glasburkar

 


Kommentarer

 1. Det här med att plastbanta är något som jag planerar att ta tag i här hemma. Har köpt fina burkar i glas och ska successivt börja byta ut samtliga av våra plastbehållare i köket.
  Jättefint det blev med din nya förvaring!

 2. Natalie

  Hej! jättekonstig fråga kanske, men vad heter det där som du fäster på burkarna. Etiketterna alltså, och är det en maskin eller hur får man dom??

  1. Hej!

   Etiketterna har jag skapat själv med hjälp av en dymo (eller präglingsapparat) som jag köpt på Clas Ohlson. 🙂

   /Josefin

Kommentera