Ketchup utan socker och tillsatser

Ketchup utan socker och tillsatser

Jag gillar inte att köpa ketchup eftersom det är ganska svårt att komma ifrån socker och tillsatser i de olika sorter som finns. Därför provade jag att göra egen ketchup igår. Jag utgick från detta recept, men eftersom jag inte hade alla ingredienser hemma och inte ville ha med socker ändrade jag receptet lite. Dessutom gjorde jag en halv sats.

Resultatet blev en hemkokt ketchup fri från tillsatser och socker. Dessutom använde jag ekologiska ingredienser i den utsträckning jag kunde. Jag skulle nog säga att den blev mer som en tomatsås, men den var väldigt god till den egenstoppade korven min sambo har gjort och hemmagjort potatismos. Jag trodde att jag skulle få en hel omgång över att förvara i kylen, men det blev inte alls speciellt mycket över. Det som är kvar går nog åt nästa gång vi äter korv.

Ketchup utan socker och tillsatser

 

Här är mitt modifierade recept:


  •  500 g  tomater
  • 1 stång stjälkselleri
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 tsk fänkålsfrön
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 2,5 dl vatten
  • 1/2 dl ättiksprit
  • Örtkryddor provencale
  • Salt
  • Vitvinsvinäger

Den blev inte tillräckligt tomatig, så nästa gång ska jag ha i mer tomater. Annars var den god!


Kommentera