Nopoo-två från Malin i Ratan

Nopoo-tvål – ett underverk för håret

Just nu testar jag att tvätta håret med nopoo-tvål från Malin i Ratan istället för schampo. Jag har provat ett par gånger och håret har blivit väldigt fint av tvålen. Nopoo innebär alltså att man tvättar håret utan schampo (det står för ”no schampoo”).

Nopoo-två från Malin i Ratan

Tidigare har jag provat Aleppotvål, men jag tyckte håret blev lite risigt av den. Jag tror dock att det är värt att ge både Aleppotvålen och andra schampotvålar en chans till. Jag gick nämligen över från kommersiella schampo till Aleppotvål och då brukar inte resultatet bli speciellt bra. Kommersiella schampo innehåller ämnen som sulfater, silikoner, mineraloljor, alkoholer och parabener som lägger sig som en hinna på håret. De här ämnena måste tvättas ur ordentligt innan en alternativ typ av schamponering kommer att fungera.

Nu har jag tvättat håret med Urtekrams schampo och balsam i ungefär ett halvår. De är bra att använda under en övergångsperiod, tills man tvättat ut alla de ämnen som lagt sig på håret efter användning av kommersiella schampon. Ett halvår ska det inte ta, men jag har inte riktigt tagit steget förrän nu.


[notification type=”alert-info” close=”false” ]Aleppotvål? Silikoner? Para-vad-er? Nopoo?

Lugn, jag kommer snart att skriva ett inlägg som gör en lite djupare dykning i vad nopoo innebär, varför man ska undvika kommersiella schampon och tips på vilka fler produkter jag använder.

[/notification]


Kommentera