Falsk potatissallad med kycklingbiffar (LCHF/Paleo)
Falsk potatissallad är en väldigt populär variant på potatissallad där man använder zucchini istället för potatis. Många använder receptet från 56kilo, men jag har gjort om den till en paleovariant som dessutom har lite fler spännande ingredienser i sig. Jag gillar när det är extra mycket av allt! Denna falska potatisallad kommer att bli perfekt att ha med sig när man ska iväg och grilla i sommar.
I det här receptet har jag kombinerat den falska potatissalladen med kycklingbiffar och smörstekt sparris. Recepten på både den falska potatissalladen och kycklingbiffarna hittar du nedan.
Falsk potatissallad, 3-4 port:
- 1 zucchini
- 1 morot
- 2 vårlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 6 rädisor
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk dijon
- 2 msk persilja
- 1 msk gräslök
- 1 1/2 msk kapris
- salt och peppar
- smör, kokosolja eller ghee till stekning
Gör såhär:
- Skär zucchini och morot i små tärningar. Hacka vårlöken fint. Pressa eller hacka vitlöken fint.
- Koka morotsbitarna i ca 5 minuter om mjuka bitar önskas, annars går det bra att hoppa över det.
- Fräs zucchini, morot, vårlök och vitlök i fettet tills zucchinin mjuknat lite. Smaka av med lite salt och peppar. Ta bort från värmen och låt svalna.
- Skär rädisorna i skivor.
- Blanda samman majonnäs, dijonsenap, persilja, gräslök, kapris, salt och peppar. Blanda försiktigt med zucchinifräset och rädisorna.
Kycklingbiffar, 3-4 port:
- 500 g kycklingfärs
- 1/2 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1/4 dl vatten
- 1 1/2 tsk chiafrön
- 1 ägg
- salt och peppar
- kokosolja, smör eller ghee till stekning
Gör såhär:
- Lägg chiafrön i en skål tillsammans med vattnet och låt svälla ca. 10 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
- Hacka lök och vitlök fint. Blanda med färsen i en bunke. Blanda ner de svällda chiafröna och ägg. Smaka av med salt och peppar.
- Forma färsbladningen till små bullar eller biffar. Stek i fettet på medelhög värme tills de är helt genomstekta.
Resultatet: en god och somrig rätt!
Den falska potatissalladen är verkligen supergod! Tack för receptet.
Vad roligt att du gillade den, tack! /Josefin
Pingback: Veckomeny Paleo #4 - Ekoista