
Veckomeny Paleo #2
Förra veckan provade jag att lägga upp en Paleo veckomeny för första gången. Det verkar som att det var väldigt uppskattat, så jag lägger nu upp ännu en veckomeny.
Det fungerar på samma sätt som förut, d.v.s. att jag lägger upp en meny med vad jag gjort för paleorätter under förra veckan. Eftersom jag inte är kostrådgivare kan jag inte lägga upp en perfekt näringsriktig meny, men jag hoppas att en lista på vad jag ätit kan inspirera lite. Jag har inte möjlighet att lägga upp recept på alla grejer jag gör, men jag länkar till recept när jag har det på bloggen (eller hittat recept någon annanstans).
Förra veckan blev lite konstig för mig eftersom jag åt borta två gånger, men såhär såg den ut:
Måndag
Lunch: Pulled beef med paleobröd, cole slaw, avokadoröra och grönsaker (rester från söndagen)
Middag: Vegetarisk pizza på blomkålsbotten. Topping: tomatsås, champinjon, kronärtskocksbottnar, tomat, fänkål, rödlök, getost och avokado samt ruccola och pecannötter.
Relaterade recept:
Tisdag
Lunch: Vegetarisk pizza på blomkålsbotten. Topping: tomatsås, champinjon, kronärtskocksbottnar, tomat, fänkål, rödlök, getost och avokado samt ruccola och pecannötter.
Middag: Currygryta med hönsfrikadeller och kokt broccoli
Relaterade recept:
Onsdag
Lunch: Currygryta med hönsfrikadeller och kokt broccoli
Middag: Zucchinilasagne paleo style
Relaterade recept:
Torsdag
Lunch: Zucchinilasagne paleo style
Middag: Falsk potatissallad, kycklingfilé med egenblandad grillkrydda samt smörstekt sparris och fänkål med vitlök
Relaterade recept:
Fredag
Lunch: Falsk potatissallad, kycklingfilé med egenblandad grillkrydda samt smörstekt sparris och fänkål med vitlök.
Middag: AW på jobbet, så det blev plockmat som sallad, kycklingspett, lax, räkröra m.m.
Relaterade recept:
Lördag
Lunch: Fisksoppa med sötpotatis, kokosmjölk och curry.
Middag: Restaurangbesök med tjejkompisar. Jag tog toast skagen på glutenfritt bröd till förrätt och rödspätta med broccolipuré och vitvinsås till huvudrätt. Dessutom unnade jag mig en chokladtryffel till efterrätt, så det blev en liten fuskdag. Hemma åt de rester av zucchinilasagnen.
Maten på bilderna är det jag åt på restaurangen.
Söndag
Lunch: Zucchinipasta med vitlöksfrästa räkor, coctailtomat och spenat.
Middag: Äggwrap med ruccola, vegetarisk skagenröra, kokt broccoli samt smörstekta champinjoner och sparris.
Relaterade recept:
- Zucchinipasta med vitlöksfrästa räkor, coctailtomat och spenat
- Äggwrap med skagenröra
- Vegetarisk skagenröra
Hoppas att ni gillade denna veckomeny. Kom gärna med feedback via mail eller genom att kommentera detta inlägg, så jag vet ifall jag är på rätt väg eller inte!
Tack för dina fina veckomenyförslag. Det är verkligen uppskattat. Jag tycker att det saknas bra paleobloggar så det skulle vara till stor hjälp och glädje om du ville fortsätta med ditt fina bidrag till god hälsa.
Tack!/ Åsa L
Tack, vad roligt att du gillade dem! Klart jag fortsätter med att försöka inspirera till bra mat och god hälsa så gott jag kan 🙂 /Josefin
Pingback: Veckomeny Paleo #4 - Ekoista