veckomeny paleo

Veckomeny Paleo #1

För ett par veckor sedan berättade jag att jag skulle köra strikt paleo under en period och jag frågade också om ni är intresserade av att se veckomenyer som är paleo. Det var många som var intresserade av detta, så jag tänkte göra ett försök till detta nu!

Eftersom jag inte är kostrådgivare eller dietist känner jag inte riktigt att jag kan sätta ihop en näringsmässigt korrekt veckomeny, men jag tänkte istället lägga ut hur min veckomeny för föregående vecka har sett ut. 

Jag hinner tyvärr inte lägga ut recept på alla grejer jag äter, men jag försöker länka till relaterade recept som redan finns på bloggen. Denna första version av veckomenyn blir ganska simpel, men vi får se om den kanske kan utvecklas i framtiden.

Såhär såg förra veckan med paleo ut för mig:

Måndag

Lunch: Cole slaw med ruccola och nötfärsbiffar

Middag: Helstekt kyckling med kokt broccoli och majonnäs

Helstekt kyckling

Relaterade recept:

Tisdag

Lunch: Helstekt kyckling med broccoli och majonnäs (rester)

Middag: Ugnslax med zucchinipasta med avokadopesto

Helstekt kycklingLax med zucchinipasta och avokadopesto

Relaterade recept:

Onsdag

Lunch: Ugnslax med zucchinipasta med avokadopesto (rester)

Middag: Biffar, babyspenat och blomkålsmos med avokado och majonnäs

Lax med zucchinipasta och avokadopestoveckomeny-biffar med blomkalsmos

Relaterade recept:

Torsdag

Lunch: Biffar, babyspenat och blomkålsmos med avokado och majonnäs

Middag: Äggwrap med skagenröra, smörstekta champinjoner, sparris, tomat och ruccola

veckomeny-biffar med blomkalsmosÄggwrap med skagenröra

Relaterade recept:

Fredag

Lunch: Räksallad med ägg, avokado och grönsaker samt majonnäs (köpt färdig på Panini)

Middag: Rökt lax och avokado med misosoppa och sjögrässallad*

Sushi

* Jag köpte misosoppa och sjögrässallad på ett sushiställe och kompletterade med avokado och rökt lax. Observera att misosoppa och sjögrässallad inte är strikt paleo.

Lördag

Lunch: Rådjursbiffar med riven rödbeta och cole slaw

Middag: Panerad, stekt torsk* med broccoli- och blomkålsmos, smörstekt sparris och sallad på ruccola, fänkål och tomat

Panerad torsk med broccoli- och blomkålsmos

* Torsken är panerad i mandelmjöl och sesamfrön.

Söndag

Lunch: Paleovåfflor med spenat och basilka samt falsk potatissallad

Middag: Pulled beef med paleobröd, avokadoröra, cole slaw och grönsaker

Paleovåfflor med falsk potatissalladPulled beef

Relaterade recept:

Frukost och mellanmål

Till frukost och mellanmål har jag bl.a. ätit:

  • Chiapudding med hallon, hasselnötter, pumpakärnor och kakaonibbs
  • Avokado
  • Raw barer
  • Getost
  • Paleobröd
  • Ägglatte

Hoppas att ni gillade denna veckomeny. Kom gärna med feedback via mail eller genom att kommentera detta inlägg, så jag vet ifall jag är på rätt väg eller inte!

Kommentarer

  1. Pingback: Veckomeny Paleo #4 - Ekoista

  2. Pingback: Bloggåret 2016 – en tillbakablick - Ekoista

  3. Ingrid Kraappa

    Helt magiskt att få ett sånt bra veckoschema. Det blir palo kost fram till midsommar för oss. Tack

Kommentera