Veckomeny Paleo #1
För ett par veckor sedan berättade jag att jag skulle köra strikt paleo under en period och jag frågade också om ni är intresserade av att se veckomenyer som är paleo. Det var många som var intresserade av detta, så jag tänkte göra ett försök till detta nu!
Eftersom jag inte är kostrådgivare eller dietist känner jag inte riktigt att jag kan sätta ihop en näringsmässigt korrekt veckomeny, men jag tänkte istället lägga ut hur min veckomeny för föregående vecka har sett ut.
Jag hinner tyvärr inte lägga ut recept på alla grejer jag äter, men jag försöker länka till relaterade recept som redan finns på bloggen. Denna första version av veckomenyn blir ganska simpel, men vi får se om den kanske kan utvecklas i framtiden.
Såhär såg förra veckan med paleo ut för mig:
Måndag
Lunch: Cole slaw med ruccola och nötfärsbiffar
Middag: Helstekt kyckling med kokt broccoli och majonnäs
Relaterade recept:
- Cole slaw (ersätt creme fraiche med majonnäs)
- Helstekt kyckling
Tisdag
Lunch: Helstekt kyckling med broccoli och majonnäs (rester)
Middag: Ugnslax med zucchinipasta med avokadopesto
Relaterade recept:
Onsdag
Lunch: Ugnslax med zucchinipasta med avokadopesto (rester)
Middag: Biffar, babyspenat och blomkålsmos med avokado och majonnäs
Relaterade recept:
Torsdag
Lunch: Biffar, babyspenat och blomkålsmos med avokado och majonnäs
Middag: Äggwrap med skagenröra, smörstekta champinjoner, sparris, tomat och ruccola
Relaterade recept:
Fredag
Lunch: Räksallad med ägg, avokado och grönsaker samt majonnäs (köpt färdig på Panini)
Middag: Rökt lax och avokado med misosoppa och sjögrässallad*
* Jag köpte misosoppa och sjögrässallad på ett sushiställe och kompletterade med avokado och rökt lax. Observera att misosoppa och sjögrässallad inte är strikt paleo.
Lördag
Lunch: Rådjursbiffar med riven rödbeta och cole slaw
Middag: Panerad, stekt torsk* med broccoli- och blomkålsmos, smörstekt sparris och sallad på ruccola, fänkål och tomat
* Torsken är panerad i mandelmjöl och sesamfrön.
Söndag
Lunch: Paleovåfflor med spenat och basilka samt falsk potatissallad
Middag: Pulled beef med paleobröd, avokadoröra, cole slaw och grönsaker
Relaterade recept:
Frukost och mellanmål
Till frukost och mellanmål har jag bl.a. ätit:
- Chiapudding med hallon, hasselnötter, pumpakärnor och kakaonibbs
- Avokado
- Raw barer
- Getost
- Paleobröd
- Ägglatte
Hoppas att ni gillade denna veckomeny. Kom gärna med feedback via mail eller genom att kommentera detta inlägg, så jag vet ifall jag är på rätt väg eller inte!
Vad mycket gott du åt förra veckan 😀
Pingback: Veckomeny Paleo #4 - Ekoista
Pingback: Bloggåret 2016 – en tillbakablick - Ekoista
Helt magiskt att få ett sånt bra veckoschema. Det blir palo kost fram till midsommar för oss. Tack