Våfflor med mangosorbet och chiasylt av blåbär

Våfflor utan gluten, mjölk och socker

Imorgon är det våffeldagen, men jag passar på att lägga upp ett recept i förväg så att ni får inspiration till några riktigt goda våfflor att göra. Dessutom vill jag ju hinna innan ni är trötta på alla våffelbilder som kommer att synas i sociala medier imorgon!

De här våfflorna är fria från mjölk, gluten, tillsatser och socker. Till våfflorna gjorde jag en mangosorbet och chiasylt av blåbär och just den kombinationen gav mig de godaste våfflor jag någonsin har ätit. Låter det för bra för att vara sant? Prova själv! Jag bjuder på receptet.

Njut av dessa våfflor med ett gott samvete!

Våfflor, 8-10 st

  • 4 ägg
  • 2 dl havremjölk (kan bytas mot kokosmjölk eller mandelmjölk)
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • lite äkta vaniljpulver
  1. Vispa samman alla ingredienser och grädda med kokosfett i ett våffeljärn.

Chiasylt av blåbär

  • 1 dl blåbär
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 msk chiafrön
  • ev. kardemumma och äkta vaniljpulver efter smak
  1. Mät upp blåbär och vatten i en kastrull och låt koka på låg värme tills bären är mjuka.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och blanda i chiafrön och smaksättning.
  3. Låt stå i ett par timmar. Rör gärna om efter nån timme då fröna börjat svälla.

Mangosorbet

  • 2 dl fryst mango
  • 1 dl kokosmjölk
  1. Tina mangon en stund i förväg. Mangobitarna ska vara kalla och ha mjuknat lite.
  2. Mixa den halvtinade mangon med kokosmjölk och servera direkt.

 

Våfflor med mangosorbet och chiasylt av blåbär

Våfflor med mangosorbet och chiasylt av blåbär

Våfflor med mangosorbet och chiasylt av blåbär

 

Njut av dessa våfflor med ett gott samvete!

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

5 kommentarer om “Våfflor utan gluten, mjölk och socker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *